Comment thread started by Anonymous on ViewDbChk

Full comments
Jan 17, 2017

I'm having an error with it on a View 7.0.3 install and other current patches:
PS C:\Program Files\VMware\VMware View\Server\tools\bin> .\viewdbchk.cmd --scanMachines
Checking for machines with errors...
Connecting to vCenter "https://p0vcenter.spartan.scsd.ac:443/sdk". This may take some time...
Found 1 machine(s) with errors in 1 desktop pool(s)
Processing desktop pool "c1-w7016-vhd"
Desktop Pool Name: C1-W7016-VHD
Desktop Pool Type: AUTO_LC_TYPE
VM Folder: /NetComm/vm/Desktops/C1-W7016-VHD/
Desktop Pool Disabled: true
Desktop Pool Provisioning Enabled: false
Checking connectivity...
Connecting to View Composer "https://p0vcp01.spartan.scsd.ac:18443". This may take some time...
** ERROR: EXCEPTION: Unable to establish a connection with View Composer: "https://p0vcp01.spartan.scsd.ac:18443". ;
nested exception is:
javax.net.ssl.SSLHandshakeException: sun.security.validator.ValidatorException: PKIX path building failed: sun.s
ecurity.provider.certpath.SunCertPathBuilderException: unable to find valid certification path to requested target **
** ERROR: Can not continue due to connectivity errors **

Feb 20, 2017

Jeremy I figured out this error - its because your vcenter/view composer server is using the default issued cert (self-signed). You could swap the certs or follow the steps here:

1. Download http://www.keystore-explorer.org/
2. Install JRE 1.6 if needed
3. Install JCE Policy change (it will give you instructions)
4. Open C:\Program Files\VMware\VMware View\Server\jre\lib\security\cacerts
5. enter PW: changeit (Can be changeme on Mac)
6. Import your .crt file

OR

CMD-Line:
7. keytool -importcert -file jetty.crt -alias jetty -keystore C:\Program Files\VMware\VMware View\Server\jre\lib\security\cacerts
8. enter PW: changeit (Can be changeme on Mac)

From <https://stackoverflow.com/questions/21076179/pkix-path-building-failed-and-unable-to-find-valid-certification-path-to-requ>

Feb 19, 2017

Also getting the same error as Jeremy Wellner on a new 7.0.3 install. any known fixes?